HOLA! Estarem encantats de conèixer-te

HOLA! Estaremos encantados de conocerte

HELLO! We'll be glad to meet you. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

Espais per a les persones

Alexandra Barrachina

Fa temps que em balla pel cap la idea d'escriure un blog. No paro de preguntar-me si realment puc aportar visions noves sobre el disseny d'espais. Si alguna cosa tinc clara, és que no vull fer un altre blog sobre tendències, ni donar consells de com decorar casa teva, no em malinterpreteu, són molt respectables però crec que ja n'hi ha molts i de molt bons, i tampoc aportaria res diferent. Però no paro de donar-hi voltes, tindré coses noves a dir? 

Després de quasi deixar-ho estar diverses vegades, vaig fer un llistat de temes sobre els quals m'agradaria saber-ne més, i em vaig adonar que tinc molt a dir! Així que m'he decidit a començar aquest blog amb la intenció de compartir idees i reflexions, que sigui un espai on poder exposar aspectes del disseny d'espais dels quals no solem parlar, reflexions que m'agradaria llegir sobre el disseny d'espais interiors, dels espais públics, de les relacions humanes, però sobretot que serveixi per entendre la relació que tenim les persones amb els espais que habitem.

Foto de Paul Dufour

Foto de Paul Dufour


Vull indagar sobre la relació que establim amb els espais que habitem, de quina manera els envaïm, com ens hi sentim, com els compartim, i com els fem nostres.


Sovint es veu el disseny d'interiors des d'un vessant estètic, des de sempre m'ha agradat entendre el disseny, en general i en particular el disseny d'espais, com una eina per a solucionar problemes a les persones, perquè la part fonamental d'un projecte són les persones a qui va destinat.

Com a dissenyadora d'espais, defenso la idea que hem d'adaptar els espais a les nostres necessitats, i no a la inversa. M'agrada repensar els usos que donem als nostres espais o als elements del nostre dia a dia, per exemple, quants de vosaltres feu servir el bidet? I no val fer-lo servir com a contenidor de la roba bruta; cal que ens ocupi un espai del bany? O plantejar-nos, realment és útil destinar un espai de l'habitatge al rebedor? Per a què ens serveix? Si el feu servir perfecte, però si no, potser és millor fer servir l'espai per una altra cosa; perquè l'espai és molt valuós (només cal donar un cop d'ull als preus dels lloguers a Barcelona!) i no ens podem permetre malgastar cap racó. Així que no donem res per fet i replantegem-nos les coses.

Fa poc vaig descobrir aquesta carta que Annie Choi fa temps va dedicar als seus amics arquitectes, a part de fer-me un fart de riure em va fer reflexionar sobre un tema que em rondava pel cap, quan dissenyem pensem realment en les persones per a les quals dissenyem o ho fem només des del nostre punt de vista? M'interessen els processos de disseny que empoderen l'usuari i l'involucren en el procés, en aquest camí el dissenyador fa de guia i aporta el seu coneixement per arribar a la solució òptima. Aniré compartint projectes que posen en pràctica aquestes metodologies.

Els espais que habitem ens defineixen, són part de la nostra identitat. M'entusiasma la sensació que tens en entrar dins un espai que fa anys al qual no tornaves, de sobte es desperten els records de les experiències viscudes i per un moment fas un viatge en el temps.

Foto de inanc avadit

Foto de inanc avadit

Per entendre la manera com són les nostres cases, les nostres places, els nostres comerços, farem una mirada enrere i recordarem com eren i de la manera com han canviat. També donarem un cop d'ull als espais d'altres indrets i veure quines singularitats tenen.

L'espai influeix en la manera que ens hi comportem, pot ser acollidor i afavorir les relacions personals, o incòmode i convertir-se en un espai de pas, o ser monumental i pretendre que l'admirem. En definitiva, vull indagar sobre la relació que establim amb els espais que habitem, de quina manera els envaïm, com ens hi sentim, com els compartim, i com els fem nostres.

Així que posem fil a l'agulla i comencem a investigar! Aviso que de vegades puc fotre rotllos importants però espero que, almenys en part, us semblin interessants i que m'acompanyeu en aquest viatge!